1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Kuzey Akım’daki sabotaj riskini araştırıyor

ABD Kuzey Akım’daki sabotaj riskini araştırıyor

ABD Savunma Bakanı, Kuzey Akım boru hatlarındaki kopmaların ardında kimin olabileceğini tahmin etmek için çok erken olduğunu söyledi.

ABD Kuzey Akım’daki sabotaj riskini araştırıyor

Enerji Günlüğü - ABD Savunma Bakanı, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki sızıntılara yönelik tam bir araştırma yapılmadan hasarın sorumlularını bulmanın mümkün olmadığı söyledi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında 3 eş zamanlı arıza yaşanmıştı. Boru hatlarındaki sızıntıların ardından AB ülkeleri, sabotaj ihtimali üzerinde durmuştu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin, konuya ilişkin kapsamlı araştırma yapılmadan boru hattındaki kopmalardan kimin sorumlu olduğunu söylemek için erken olduğunu dile getirdi.

Lloyd Austin, Hawaii’de düzenlenen basın toplantısında Kuzey Akım boru hatlarında gerçekleşen sızıntılara dair şu sözleri sarf etti:

"Saldırı veya boru hattındaki hasar açısından, bu noktada çok fazla spekülasyon olduğunu düşünüyorum. Ama açıkçası tam bir soruşturma yapılıncaya kadar kimse ne olduğunu kesin olarak belirleyemeyecek".

Austin, Çarşamba günü Danimarkalı meslektaşı ile olayı tartıştığını ifade ederek “Bana, sahalara bakmak ve gerçekten mümkün olan en iyi şekilde ne olduğunu belirlemeye çalışmak için doğru ekibi bulabilmesinin birkaç gün süreceğini belirtti” dedi.

Ayrıca Savunma Bakanı, daha fazla bilgi elde edip daha fazla analiz yapana kadar kimin sorumlu olabileceği hususunda spekülasyon yapmayacaklarını aktardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler