1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 1'e Kanada yaptırımları yeniden devrede

Kuzey Akım 1'e Kanada yaptırımları yeniden devrede

Kanada, onarım için askıya aldığı Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattı yaptırımlarını yeniden uygulamaya başlayacak.

Kuzey Akım 1'e Kanada yaptırımları yeniden devrede

Enerji Günlüğü - Kanada, Rus gazını Almanya ve Almanya üzeri Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattı’na yaptırımları yeniden devreye sokacak.

Kanada, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattına yaptırımları yeniden devreye almaya karar verdiğini bildirdi. Yetkililer, kararın Ukrayna, Almanya ve diğer Avrupalı ​​müttefiklerle yakın çalışmanın ardından alındığını kaydettiler. Kanada, Kuzey Akım 1 boru hattı için ekipmanlara uyguladığı yaptırımları, arızalanan bir pompanın Montreal'de onarılarak Almanya'ya gönderilmesi için askıya almıştı.  

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joy ve Doğal Kaynaklar Bakanı Jonathan Wilkinson yaptıkları ortak açıklamada, "Putin, Kuzey Akım 1'i asla tam kapasite ile çalışır hale getirmeme niyetini gösterdi" ifadelerini kullandılar. 

Baltık Denizi'nin altındaki boru hattı 31 Ağustos'ta onarım için kapatıldı. Eylül ayının sonlarında büyük sızıntılar yaşandı ve ardından hat bir daha çalıştırılmadı. Avrupa hükümetleri, boru hattındaki ve hattın ikinci kolu olan Kuzey Akım 2 boru hattındaki çatlakların sabotajdan kaynaklandığından şüpheleniyor. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Batı'nın patlamaların arkasında Rusya'nın olduğu iddialarını "çılgın" olarak nitelendirdi ve Batı'yı suçladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler