1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 1 hattı delindi, gaz akışı durdu

Kuzey Akım 1 hattı delindi, gaz akışı durdu

Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'de 3 eşzamanlı arıza yaşandığı belirtildi. 

Kuzey Akım 1 hattı delindi, gaz akışı durdu

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattının 3 borusu birden delindi.

Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattını işleten Nord Stream AG, bugüne kadar benzeri görülmemiş bir durumun yaşandığını bildirdi.  Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'de bir günde "benzeri görülmemiş" hasarın oluştuğunu, 3 borunun birden delindiğini belirten Nord Stream, doğal gaz boru hattının ne zaman onarılarak yeniden çalışabilir hale geleceğini tahmin etmenin imkansız olduğunu vurguladı. 

DANİMARKA VE İSVEÇ’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan İsveç Denizcilik Otoritesi bir açıklama yaparak, Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattından biri İsveç, diğeri ise Danimarka sularında olmak üzere 2 sızıntı tespit edildiğini bildirdi.

Danimarka Enerji Otoritesi de, yaptıkları tespitlerin Kuzey Akım 2 boru hattındaki deliğin ciddi boyutta olduğunu gösterdiğini, boru hattından gaz sızıntısının günlerce devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Danimarka Enerji Otoritesi, "Çok fazla gaz sızmakta olduğunu görüyoruz, bu küçük bir kırık değil, gerçekten büyük bir delik" ifadelerini kullanırken, Kuzey Akım 2'den gaz sızıntısının ciddi güvenlik riski yarattığını vurguladı.

ALMANYA SABOTAJ ÜZERİNDE DURUYOR

Almanya ise hasarın sabotaj sonucu oluşma ihtimali üzerinde duruyor. Avrupa Birliği liderleri Rusya’yı defalarca enerjiyi silah olarak kullanmakla suçladılar. Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle uygulanan yaptırımlar kapsamında inşası tamamlanan ancak devreye alınmayan Kuzey Akım 2 hattının devreye alınması halinde Avrupa’nın enerji krizi yaşamayacağı açıklamaları yapıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler