1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin: Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz

Putin: Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Kuzey Akım'dan gaz tedarikini Karadeniz'e yönlendirebileceğini ve Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini söyledi.

Putin: Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye gaz arzını arttırabileceklerini ve Türkiye’nin Avrupa'ya gaz tedarikinde bir merkez haline gelebileceğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova Enerji Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan boru hattı sabotajları ve Avrupa’ya gaz akışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Putin, Rusya'nın Türkiye'ye gaz ihracat kapasitesini artırabileceğini ve Türkiye’nin Avrupa'ya gaz tedarikinde bir merkez haline gelebileceğini söyledi.

Türkiye’de Avrupa için büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini kaydeden Putin, "Rusya, Kuzey Akım doğalgazını Karadeniz'e kaydırabilir. Türkiye'de büyük bir gaz merkezi oluşturabiliriz. Rusya gaz tedarik coğrafyasını genişletecek" ifadelerini kullandı.

KUZEY AKIM 2’DEN GAZ SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Putin, Kuzey Akım sabotajlarının ardında Rusya ve Avrupa'nın ilişkilerini kesmek isteyenlerin olduğunu kaydederek, “Projenin akıbetine Rusya ve AB karar vermeli. Kuzey Akım 2 üzerinden doğalgaz sağlamaya hazırız. Top şimdi AB’de” ifadesini kullandı. 

Putin ayrıca petrol fiyatlarına üst sınır koyacak ülkelere enerji temin etmeyeceklerini de vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler