1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Miller ve Erdoğan Türkiye’de gaz merkezi kurmayı ele aldı

Miller ve Erdoğan Türkiye’de gaz merkezi kurmayı ele aldı

Gazprom Başkanı Miller ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de gaz merkezi kurma konusunu değerlendirdi. Ayrıca Rus gazının Türkiye’ye arzıyla ilgili konular da ele alındı.

Miller ve Erdoğan Türkiye’de gaz merkezi kurmayı ele aldı

Enerji Günlüğü - İstanbul’da bir araya gelen Gazprom CEO'su Aleksey Miller ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de gaz merkezi oluşturma olasılıklarını değerlendirdi.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da bir araya geldi. Gazprom yaptığı açıklamada, görüşmede Rus gazının Türkiye’ye arzıyla ilgili konuların yanı sıra Türkiye’de gaz merkezi oluşturma olasılıklarının ele alındığını bildirdi.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Rus gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hatlarının Eylül ayında patlama sonucu zarar görmesinin ardından Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulmasını önermişti. Erdoğan da iki ülkenin de çalışma yürüteceğini, bunun ardından hemen adım atılacağını açıklamıştı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez de, Putin’in Türkiye'nin enerji merkezi olmasına yönelik teklifi için teknik, ticari ve hukuki açıdan değerlendirme ve fizibilite çalışması yapılması gerektiğini kaydetmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler