1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye gaz merkezi kararı 2023’te alınacak

Türkiye gaz merkezi kararı 2023’te alınacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya'nın dışındaki tedarikçilere de ev sahipliği yapacak Türkiye gaz merkezi görüşmelerinin devam ettiğini ve resmi kararın 2023'te verileceğini açıkladı.

Türkiye gaz merkezi kararı 2023’te alınacak

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Türkiye'de kurulacak gaz merkezi ile ilgili resmî kararın 2023 yılında alınacağını açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Türkiye’nin gaz merkezi olması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trakya’da kurulacak gaz merkezi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Novak, resmî kararın 2023 yılında alınacağını açıkladı. Novak, merkezin sadece Rusya değil, başka tedarikçilere de ev sahipli yapacağını ifade etti.

RUSYA’NIN PETROL VE GAZ ÜRETİMİ AZALACAK

Novak'ın verdiği bilgiye göre, Rusya'nın doğal gaz üretiminin 2022 yılında yüzde 18-20 aralığında düşüşle 671 milyar metreküp olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Petrol üretiminin de yüzde 2 düşüşle 535 milyon ton olması bekleniyor.  

Novak ayrıca, Rusya'nın Batı'nın uyguladığı fiyat sınırına yanıt olarak 2023 yılında petrol üretimini kısabileceğini de söyledi. Batı'nın petrol ve petrol ürünlerine fiyat sınırı uygulamasına yanıt vereceklerini belirten Novak, bu yanıt çerçevesinde üretimin 2023 ilk çeyrekte yüzde 5-7 oranında, 500-700 bin varil/gün, düşürülebileceğini ifade etti.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler