1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Avrupa gaz fiyatında Türkiye’yi işaret etti

Rusya Avrupa gaz fiyatında Türkiye’yi işaret etti

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de kurulacak doğalgaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabileceğini ve Avrupa gaz fiyatlarının burada belirleneceğini söyledi.

Rusya Avrupa gaz fiyatında Türkiye’yi işaret etti

Enerji Günlüğü - Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Avrupa için doğal gaz satış fiyatının büyük oranda Türkiye'deki merkezde belirleneceğini açıkladı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın doğal gaz arzını "Doğu'ya" yönlendireceğini ve Avrupa'ya gaz satış fiyatını belirlemek için bir elektronik platform kullanacaklarını açıkladı.

Türkiye'de kurulması planlanan gaz merkezine ilişkin açıklamalarda bulunan Putin, ”Türkiye'nin doğal gaz altyapısı önemli potansiyele sahip. Kurulacak doğal gaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabilir" dedi. 

Putin ayrıca, Avrupa'ya gönderecekleri gazın fiyatının da büyük oranda Türkiye'de kurulması planlanan gaz merkezinde belirleneceğini ifade etti.

Putin Ekim ayı ortalarında yaptığı açıklamada, Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurabileceklerini söylemişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler