1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 4 AB ülkesinden Azerbaycan gazı için finansman talebi

4 AB ülkesinden Azerbaycan gazı için finansman talebi

Rus gazı ithalatını azaltmayı planlayan Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya, Türkiye üzerinden Azerbaycan gazı için AB’den finansman desteği talep etti.

4 AB ülkesinden Azerbaycan gazı için finansman talebi

Enerji Günlüğü - Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya, Azerbaycan gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya iletilmesinde gerekli altyapı yatırımları için AB’den finansman istedi. 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ardından Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler gaz tedarikini çeşitlendirme çalışmalarını hızlandırdı. Azerbaycan gaz ithalatını iki katına çıkarmayı hedefleyen AB, Rus doğal gazına bağımlılığını kırmaya çalışıyor. Ekonomi gazetesinden Hilal Sarı’nın haberine göre, Doğalgazda yeni rota yatırımları hızlanıyor. Bu çerçevede Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya da bu çalışmalar kapsamında altyapı çalışmaları planlıyor. Bu 4 Avrupa ülkesi Azerbaycan doğal gazını Türkiye üzerinden ithal etmek için gerekli altyapı ve kapasite yatırımları için Avrupa Komisyonu’na finansman desteği için başvuruda bulundu. 

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto yaptığı açıklamada, “Bulgarlar, Romanlar ve Slovaklarla birlikte Avrupa Komisyonu’na Azerbaycan’dan Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Slovakya üzerinden gelecek ilave doğalgaz hacmi için gerekli altyapının geliştirilmesine finansal destek sağlayarak Güney ve Orta Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlamasını talep ettik” dedi. 

İTALYA CEZAYİR'DEN GAZ ALIMINI ARTTIRACAK

Geçtiğimiz günlerde İtalya da gaz arz çeşitliliğini sağlama çalışmaları kapsamında Cezayir ile yeni bir boru hattı inşası için bir anlaşma yapmıştı. İki ülke Cezayir’in doğalgaz ve elektriğini İtalya’ya taşıyacak yeni bir boru hattının inşası üzerinde anlaşmışlardı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler