1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa doğal gazda LNG’ye yöneliyor

Avrupa doğal gazda LNG’ye yöneliyor

Rusya’nın Ukrayna işgalinin tetiklediği enerji krizi nedeniyle Avrupa’nın önümüzdeki iki yıl içinde LNG alımını %34 arttırması bekleniyor.

Avrupa doğal gazda LNG’ye yöneliyor

Enerji Günlüğü - 2024 yılı sonuna kadar Avrupa’nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalat kapasitesinin %34 artacağı öngörülüyor.

Uluslararası Sıvılaştırılmış Doğal Gaz İthalatçıları Grubu (GIIGNL) verilerine göre, 2022-2024 döneminde Avrupa Birliği’ne üye 27 ülkede ve İngiltere’de sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalat kapasitesi 2021 yılına göre %34 artacak. Yeniden gazlaştırma kapasitesi ise gelecek yılın sonuna kadar günde toplam 5,3 milyar kübik feet (mkf) olacak ve 2024'ün sonuna kadar 1,5 mkf/gün daha artacak.

AB ve İngiltere’de gazlaştırma tesisleri son 10 yılda neredeyse stabil seyrederek sadece %16 artmıştı. Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı tam ölçekli işgalinden ve ardından Rusya'dan doğal gaz boru hattı ithalatının azalmasından bu yana, Avrupa ülkeleri daha önce atıl durumda olan yeniden gazlaştırma projelerinin geliştirilmesini yeniden etkinleştirdi ve yeni projeler geliştirmeye başladı. Bu projelerin büyük çoğunluğunu ise yüzen gazlaştırma tesisleri (FSRU) oluşturuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler