1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. LNG endüstrisi Atina’da bir araya geldi

LNG endüstrisi Atina’da bir araya geldi

Dünya LNG Zirvesi ve Ödülleri kapsamında bir araya gelen LNG sektörü paydaşları, artan emtia fiyatları ve tedarik sorunları özerine tartıştı.

LNG endüstrisi Atina’da bir araya geldi

Enerji Günlüğü - LNG endüstrisi paydaşları, emtia zorluklarını ve çözümlerini tartışmak üzere Atina'da bir araya geldi. Shell Enerji Sorumlusu Hill, “Sektör olarak büyük bir kriz yaşadığımız açık” dedi.

Dünya LNG Zirvesi ve Ödülleri için Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araya gelen sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sektörü liderleri sözleşmelerdeki değişiklikleri, sektörün karşı karşıya olduğu zorlukları tedarikte yeni bir fiyatlandırma mekanizmasını tartıştılar. LNG Worldwide Genel Müdürü Pat Roberts, 2022'yi LNG sektörü için en çalkantılı yıllardan biri olarak tanımladı. Shell'in enerji pazarlamasından sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Hill ise "Sektör olarak büyük bir kriz yaşadığımız açık" diye konuştu.

Öte yandan panelistler kısa ve uzun vadeli LNG kontratlarının uygulanabilirliği konusunda farklı görüşlere sahipti. Steve Hill, uzun vadeli ve spot kontrat kombinasyonunun alışılmadık olduğunu ancak LNG için işe yaradığını söylerken; Jera LNG Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Westby, şirketinin işlerini yönetmek için spot piyasaya güvendiğini belirtti.

“KUZEYBATI AVRUPA LNG ENDEKSİNE GEÇMELİYİZ”

Total Gas & Power Limited (TGP) LNG Ticareti Başkan Yardımcısı ve LNG Ticareti Küresel Başkanı Patrick Dugas, bu krizin farklı Avrupa endeksleri olduğunu ve elbette farklı tepkiler verilebileceğini ortaya çıkardığını belirterek, "Boru hattı gazının artık bir LNG kargosunun fiyatını yansıtmadığı konusunda yanıltıldığımızı fark ettik. Boru hattı gazı TTF endeksinden Kuzeybatı Avrupa LNG endeksine geçmenin bir yolunu bulmamız gerekecek" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler