1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell, Katar'ın LNG projesine ortak oldu

Shell, Katar'ın LNG projesine ortak oldu

Shell, Katar’ın dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesinden yüzde 6,25 pay alarak projeye ortak olan beşinci şirketi oldu. 

Shell, Katar'ın LNG projesine ortak oldu

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi Shell, Katar’ın kuzey doğusunda bulunan Kuzey Saha Doğu genişletme projesine ortak oldu.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesi North Field’in 30 milyar dolarlık genişlemesinin ilk ve en büyük aşaması için Katar, uluslararası enerji şirketleriyle ortaklık kuruyor. İngiltere merkezli enerji şirketi Shell Plc, Katar'ın LNG üretimi artırım projesine ortak olan uluslararası enerji şirketleri arasına katıldı. Shell, QatarEnergy'nin projesinden yüzde 6,25 pay aldı. 

Katar'ın LNG üretimini 2026'ya kadar yıllık 77 milyon tondan 110 milyon tona çıkarmayı hedefleyen projeye daha önce TotalEnergies, ExxonMobil, ConocoPhilips ve Eni ortak olmuşlardı.

İki şirket tarafından imzalanan ortaklık anlaşmasına göre, QatarEnergy’nin ortaklıktaki payı %75, Shell’in payı da %25 olacak. Yeni projede (North Field East) yıllık 32 milyon ton LNG üretilmesi planlanıyor. Ortaklığın projedeki payı da %25 olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler