1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cezayir İtalya’ya gaz tedarikini arttıracak

Cezayir İtalya’ya gaz tedarikini arttıracak

Eni ve Sonatrach, mevcut gaz kaynakları için taşıma kapasitesini artırmanın yollarını araştıracak ve ayrıca hidrojen taşımak için yeni bir boru hattı üzerinde çalışacak.

Cezayir İtalya’ya gaz tedarikini arttıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa’ya gaz tedarikinde bir merkez olmayı hedefleyen İtalya, Cezayir’den daha fazla gaz ithalatı olanaklarını geliştirmek için ortak çalışmalar yürütecek.

İtalyan enerji şirketi Eni, Cezayir enerji şirketi Sonatrach ile Cezayir’in enerji ihracat kapasitesini geliştirmeye yönelik ortak projeler üzerinde çalışacaklarını açıkladı. İki enerji şirketi, bu amaçla İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Cezayir'e yaptığı ilk gezi sırasında yeni anlaşmalar imzaladı. Eni CEO'su Claudio Descalzi ve Sonatrach CEO'su Toufik Hakkar tarafından imzalanan anlaşmalar enerji tedariki, enerji geçişi ve dekarbonizasyon konularında gelecekteki ortak projeleri içeriyor. İmzalanan iki anlaşmadan biri sera gazı emisyonlarını azaltacak faaliyetleri belirlemek  için imzalandı.

Diğer anlaşma ise Cezayir'den İtalya'ya ve potansiyel olarak Cezayir'den Avrupa'ya enerji ihracatını artırmak için imzalandı. Bu anlaşma ile Eni ve Sonatrach, mevcut gaz kaynakları için taşıma kapasitesini arttırmanın yollarını araştıracak ve ayrıca hidrojen taşımak için yeni bir boru hattı üzerinde çalışacak. 

Cezayir, Rusya'dan yapılan ithalatın önemli bir bölümünü üstlenerek geçen yıl İtalya'nın en büyük gaz tedarikçisi haline geldi. Roma, önümüzdeki yıllarda Afrika ile kuzey Avrupa arasında bir tedarik merkezi görevi görerek Cezayir'den enerji ithalatını daha da artırmak istiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler