1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Rusya’nın önerisi teknik olarak mümkün

Dönmez: Rusya’nın önerisi teknik olarak mümkün

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Türkiye'nin enerji merkezi olmasına yönelik teklifi için teknik, ticari ve hukuki açıdan değerlendirme ve fizibilite çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

Dönmez: Rusya’nın önerisi teknik olarak mümkün

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin enerji merkezi olmasına yönelik Rusya'nın teklifinin teknik olarak mümkün olduğunu açıkladı. .

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Moskova'daki "Rus Enerji Haftası" kapsamında düzenlenen "Yeni Zorluklar, Yeni Fırsatlar: Petrol ve Gaz Piyasasını Neler Bekliyor?" başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın enerji kaynaklarının sevkiyatı için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlamaya yönelik teklifini değerlendirmek için erken olduğunu belirtti. 

Türkiye’nin bu ve buna benzer birçok uluslararası projeyi zamanında tamamladığını kaydeden Dönmez, "Teknik olarak mümkün. Bu tarz uluslararası projelerde teknik, ticari ve hukuki açıdan değerlendirme ve fizibilite çalışması yapılması lazım" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler