1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol üretimini kesebilir

Rusya petrol üretimini kesebilir

Putin, Batı'nın ‘aptalca' fiyat sınırlaması nedeniyle Rusya'nın petrol üretimini kesebileceğini söyledi.

Rusya petrol üretimini kesebilir

Enerji Günlüğü - Rusya’nın petrol üretimini azaltabileceğini ve Batı’nın AB’nin uyguladığı fiyat sınırlamasını dayatan ülkelere petrol satmayacağını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kırgızistan’da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya'nın petrol üretimini kısabileceğini ve Batı'nın Rus petrolüne uyguladığı "aptalca" fiyat sınırlamasını dayatan herhangi bir ülkeye petrol satmayı reddedeceğini söyledi.

Batı'nın fiyat sınırlaması getirme girişimlerinin petrol endüstrisinin küresel çöküşüne ve ardından fiyatlarda feci bir artışa yol açacağı uyarısında bulunan Putin, "Bu endüstrinin çöküşüne yol açacaktır çünkü tüketici her zaman fiyatın daha düşük olmasında ısrar edecektir. Sektör zaten yetersiz yatırım alıyor, yetersiz finanse ediliyor ve eğer sadece tüketicileri dinlersek, bu yatırım sıfıra inecektir. Tüm bunlar bir aşamada fiyatlarda feci bir artışa ve küresel enerji sektörünün çöküşüne yol açacaktır. Bu aptalca bir tekliftir, kötü tasarlanmış ve kötü düşünülmüştür" diye konuştu.

“60 DOLARLIK FİYAT SINIRLAMASI İÇİN ENDİŞELENMEYİN”

Avrupa Birliği (AB) ve Avustralya geçen hafta, AB üyelerinin Polonya'nın direnişini aşmasının ardından Rus deniz ham petrolü için varil başına 60 dolarlık bir fiyat sınırı üzerinde anlaşmıştı. Putin, Batı'nın Rus maliyesini sıkıştırma girişimini reddederek 60 dolarlık fiyat sınırının Rusya'nın petrol sattığı fiyata karşılık geldiğini belirterek, "Her şey yaklaşık bu rakama tekabül ediyor. Bu yüzden bütçe konusunda endişelenmeyin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler