1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alman-Avusturya elektrik ayrışmasına hazırlık için çağrı

Alman-Avusturya elektrik ayrışmasına hazırlık için çağrı

Enerji Günlüğü - Dört büyük Alman elektrik iletim şirketine Alman-Avusturya elektrik piyasalarının ayrılmasına hazırlıklı olmaları çağrısı yapıldı.Alman...

Alman-Avusturya elektrik ayrışmasına hazırlık için çağrı

Enerji Günlüğü - Dört büyük Alman elektrik iletim şirketine Alman-Avusturya elektrik piyasalarının ayrılmasına hazırlıklı olmaları çağrısı yapıldı.

Alman Enerji Düzenleme Kurumu Bundesnetzagentur (BnetzA) Cuma günü yaptığı bir açıklamayla, elektrik iletim şirketlerinin Alman-Avusturya elektrik piyasalarının ayrılması için hazırlık yapmalarını istedi. 

Almanya'nın dört yüksek voltajlı elektrik iletim şebeke şirketi olan TransnetBW, 50Hertz, TenneT ve Amprion'a çağrı yapan Bundesnetzagentur (BnetzA), şirketlerden 3 Temmuz 2018 yılında yürürlüğe girecek olan ayrılma için hazırlıklı olmalarını istedi. Elektrik piyasalarının ayrılmasından sonra Almanya-Avusturya sınırındaki darboğazlar diğer sınırlarda olduğu gibi ihaleler ile giderilecek. 

Bu ayrılık önleminin nedeni ise Almanya'nın Kuzey'inde rüzgar enerjisinden çok fazla miktarda elektrik üretiliyor olması. Bu durumda 'loop flows' adı verilen bağlantılı elektrik akışı ile komşu ülkelerin şebeke sistemleri tehdit altında oluyor. Avusturya dışında Polonya ve Çek Cumhuriyetleri de bu durumdan etkileniyor. 

Avusturya elektrik pazarı 2002 yılından bu yana Almanya'nın elektrik pazarıyla bağlantılıydı. Avusturya Ticaret Odası, ayrılık sonrası fiyatların yüzde 15 oranında artmasını öngördüklerini açıkladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler