1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Alman SDS güneş santralleri izleme portalı geliştirdi

Alman SDS güneş santralleri izleme portalı geliştirdi

Enerji Günlüğü - Alman SDS şirketi geliştirdiği güneş enerjisi santralleri izleme hizmeti Solar-LogTM WEB-4U ile santrallerin verimliliğini ve güvenliğini...

Alman SDS güneş santralleri izleme portalı geliştirdi

Enerji Günlüğü - Alman SDS şirketi geliştirdiği güneş enerjisi santralleri izleme hizmeti Solar-LogTM WEB-4U ile santrallerin verimliliğini ve güvenliğini artırıyor.

Alman Solare Datensysteme GmbH’in (SDS) güneş enerjisi santrali izleme için geliştirdiği Operasyon ve Bakım çözümü (O & M) ve hizmetlerini daha da geliştirdi. Şirketin Solar-LogTM WEB-4U adlı hizmeti süreci daha da verimli hale getiriyor. Solar-LogTM WEB-4U, Solar-Log WEB Enerest ™ çevrimiçi portalı ve Solar-LogTM cihazlarından oluşan kanıtlanmış Solar-LogTM teknolojisine dayanıyor. 

Tüm gelen hata mesajları uzmanlar tarafından analiz ediliyor ve değerlendiriliyor. Portal operatörleri proaktif bir şekilde temasa geçiyor ve bilgilendiriliyor, eğer gerekliyse sorunu çözmek için hemen önlem alınıyor. Güneş enerjisi santralinde bir sorun olduğunda, SDS uzmanları sorumlu portal operatörüne kapsamlı bir bilgi paketi gönderiyor. Paket, özel problemler ve nasıl çözüleceğine dair öneriler ve ayrıntılı değerli bilgiler içeriyor.

ÖZELLİKLE BÜYÜK SANTRALLERE KATKI SAĞLIYOR

Solar-LogTM satış başkan yardımcısı Silvia Blumenschein-Schuetz, Operasyon ve Bakım işleminde profesyonel ve objektif güneş enerjisi santrali izlemenin belirleyici bir rol oynadığına dikkat çekerek, “İzleme olmadan, sorun giderme için gereken adımlar atılamaz veya sorun çok geç tespit edilir. Solar-LogTM WEB-4U, özellikle büyük santraller için çok fazla zaman ve çaba harcar. Ayrıca, O & M süreçlerinin verimliliğini artırıyor ve bu da güneş enerjisi santrallerinin optimum çalışması üzerinde olumlu bir etki yaratıyor” dedi.

Operasyon ve Bakım, güneş enerjisi santrallerinin verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan bir süreç. Bir güneş enerjisi santralinin planlama ve finansman aşamasında başlatılabiliyor ve işletme ömrü boyunca uzayabiliyor. Çalışma ömrü boyunca amaç, hataların sıklığını olabildiğince azaltmak ve olası hataları olabildiğince çabuk çözmek.

SDS, Solar-LogTM cihaz ailesi ve Solar-Log WEB EnerestTM Portalından oluşan Enerji Yönetim Sistemi Solar-LogTM'in üreticisi. Sistem şu anda 110'dan fazla ülkede kuruluyor ve 279.073 santralin izlenmesini sağlayacak. Kurulumu çok kolay olan Solar-LogTM, 2.300'ün üzerinde inverter modeliyle ve 130'dan fazla farklı bileşen üreticisi ile uyumlu. SDS çözümleri yenilenebilir enerjinin akıllı bir enerji şebekesine başarılı bir şekilde entegre edilmesine önemli bir katkı sağlar ve temiz enerjiye başarılı bir geçişi gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oluyor. 

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler