1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya enerji krizine kökten çözüm arıyor

Almanya enerji krizine kökten çözüm arıyor

Doğalgaz fiyatında Rusya kaynaklı yükselişin maliyetinin sonsuza kadar sübvanse edilemeyeceğini ifade eden Alman Ekonomi Bakanı Robert Habeck, doğalgaz fiyatını düşürmek için bir yol bulunması gerektiğine işaret etti. 

Almanya enerji krizine kökten çözüm arıyor

Enerji Günlüğü - Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, parlamentonun alt kanadı Bundestag'da yaptığı konuşmada enerji fiyatlarındaki yükselişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fiyatlardaki yükselişin sebebi olarak Rus lider Vladimir Putin’i gösteren Habeck, “Yüksek fiyatları sonsuza kadar sübvanse edemeyiz. Enerji piyasasında köklü değişiklikler yapmamız gerekiyor” diye konuştu. 

Habeck Alman hükümetinin şirketler için kapsamlı bir kurtarma planı hazırlığı içinde olduğunu, planın küçük işletmeler için de yardım programları içereceğini duyurdu.

Basında yer alan haberlere göre Almanya; hanelerin enerji faturalarına destek olurken, KOBİ'lere de ucuz enerji sağlamak için bir formül geliştirecek. Plana göre elektrik dağıtım şirketleri ise Türkiye’de uygulanan kademeli tarifeye benzer belirli bir sınıra kadar elektriği iskontolu fiyattan verecekler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler