1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya Rus kömürü almayı sonlandıracak

Almanya Rus kömürü almayı sonlandıracak

Rus kömürü ithalatını sonlandırmayı planlayan Almanya, Rus kömürüne en iyi alternatif olarak Güney Afrika’yı değerlendiriyor.

Almanya Rus kömürü almayı sonlandıracak

Enerji Günlüğü - Almanya Rusya’dan kömür ithalatını sonbahara kadar sonlandırmayı planlıyor. Rus kömürüne en iyi alternatif olarak Güney Afrika öne çıkıyor.

Bu yıl Rus kömürünün tüm ithalatını durdurmayı planlayan Almanya, alternatif pazarlar arama yönündeki girişimlerini hızlandırdı. Almanya Ekonomi ve İklim Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın Rus kömür ithalatını sonbahara kadar sonlandırmayı hedeflediğini açıkladı. Hükümetin Rus kömürüne olan bağımlılığı en iyi şekilde nasıl azaltacağı konusunda görüşmelerde bulunduğu ve bir menşe tercihi belirtmeden tedarik olanaklarının "çeşitli" olduğu kaydediliyor. Daha önce Avrupa'nın ana tedarikçilerinden biri olan Güney Afrika’nın ise en iyi alternatiflerden biri olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte, geçen yıla göre 5 kat artan kömür fiyatlarına rağmen Güney Afrika’nın kömür ihracatını arttırmada zorlanacağı tahmin ediliyor.

Almanya 2021 yılında yaklaşık 25 milyon ton kömür ithal etti ve bunun %70'inden fazlası – veya 17.5 milyon tonu – Rusya'dan gerçekleştirildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler