1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya, Rusya’dan fosil yakıt alımını azaltacak

Almanya, Rusya’dan fosil yakıt alımını azaltacak

Almanya, yaza kadar Rusya’dan petrol alımını yarı yarıya azaltacak. Doğal gaz alımını ise 2024 yılı başına kadar sonlandıracak. 

Almanya, Rusya’dan fosil yakıt alımını azaltacak

Enerji Günlüğü - Almanya, Rusya'dan petrol ithalatını yaza kadar yarı yarıya azaltmayı; kömür ithalatını sonbahara kadar bitirmeyi ve doğal gaz alımını 2024 yılı başına kadar sona erdirmeyi planlıyor.

Alman hükümeti Ukrayna işgalinin ardından Rusya'dan enerji ithalatını kademeli olarak azaltarak sonlandırmayı amaçlıyor. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, enerji güvenliği alanında ciddi adımlar attıklarını belirterek, Rusya’dan doğal gaz ithalatına bağımlılığı yüzde 55’ten yüzde 40’a indirdiklerini ifade etti. Bir daha asla tek bir enerji tedarikçisine bağımlı hale gelmeyeceklerini kaydeden Habeck, “Doğal gaz ithalatımızda Rusya’nın payını yaza kadar yüzde 24’e indireceğiz. Rus gazına bağımlılığımızı 2024 yılı başına kadar sona erdireceğiz. LNG için 27 bin MW kapasiteli yüzde terminallere başvuracağız” dedi. 

KÖMÜR VE PETROL İTHALATINI DA AZALTTIK

Alman bakan son dört haftada Rusya’dan petrol ve kömür ithalatını da azaltmaya başladıklarını kaydetti. Rusya’dan kömür ithalatına bağımlılığı yüzde 50’den yüzde 25’e indirdiklerini söyleyen Habeck, Rusya’dan kömür ithalatını sonbahara kadar bitirmeyi umduklarını ifade etti.  

Habeck, Rusya’dan petrol ithalatına bağımlılığı da yüzde 35’ten yüzde 25’e indirdiklerini belirterek, yaza kadar petrol ithalatını yarı yarıya azaltmayı umduklarını kaydetti. 

Gazprom hali hazırda Almanya'nın en büyük doğal gaz depolama tesisisin sahibi. Bunun yanı sıra Rosneft de Almanya'nın doğusundaki en büyük petrol rafinerisine sahip.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler