1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya stratejik kömür rezervi oluşturacak

Almanya stratejik kömür rezervi oluşturacak

Almanya, enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bir yasa taslağı hazırlıyor. Yasa ile stratejik gaz, kömür ve petrol rezervleri oluşturulacak.

Almanya stratejik kömür rezervi oluşturacak

Enerji Günlüğü - Almanya, Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltmak için stratejik kömür ve petrol rezervleri oluşturacak.

Almanya, Rusya'ya enerji bağımlılığını azaltma amacıyla, önümüzdeki kışa yeterli gaz ve kömür rezervi sağlamak için harekete geçti. Almanya stratejik enerji rezervleri oluşturmak için yasalar çıkaracak. Almanya, doğal gaz ihtiyacının yüzde 55’ini, kömür ihtiyacının yüzde 50’sini ve petrol ihtiyacının yüzde 35’ini Rusya’dan karşılıyor.

Almanya Şansölye Yardımcısı Robert Habeck, “Gaz rezervinin, depo sahiplerinin kış başlamadan önce depoyu doldurmak zorunda kalacakları şekilde organize edilmesini sağlamak da dahil olmak üzere, önümüzdeki kış için daha fazla önlem yolda. Bunun için yasa taslağı hazırlanıyor ve yaz aylarında gazın satın alınması için derhal sunulacak” açıklamasında bulundu.

Yaşanan gelişmelerin Almanya’nın fosil yakıtlardan uzaklaşıp, yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmesinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini kaydeden Habeck, bu sağlanana kadar enerji arz güvenliğinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

ALMANYA RUS KÖMÜRÜNE %50 BAĞIMLI

Almany’nın, Rusya'nın kömür ithalatına yüzde 50 bağımlı olduğunu kaydeden Habeck, kömür rezervleri konusunda da doğal gazla aynı yolu izleyeceklerini ifade etti. Aynı şekilde Almanya petrol ithalatının %35'ini Rusya'dan gerçekleştiriyor. Habeck, petrolde de ulusal bir rezervin arz dursa bile 90 gün boyunca arzı güvence altına alacağını kaydetti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler