1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Almanya, Rus enerjisine kısa vadede yaptırım düşünmüyor

Almanya, Rus enerjisine kısa vadede yaptırım düşünmüyor

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Rusya’dan enerji alımının kesilmesinin bir seçenek olduğunu, ancak kısa vadede uygun olmayacağını açıkladı. 

Almanya, Rus enerjisine kısa vadede yaptırım düşünmüyor

Enerji Günlüğü - Almanya, Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlarda petrol ve doğal gaz yaptırımlarına kısa vadede sıcak bakmıyor.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Rusya’ya uygulanacak yaptırımlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Rusya’dan enerji alımının kesilmesi masada olan bir seçenek, ancak kısa vadede bizim için uygun olmaz” ifadesini kullandı. 

“YAPTIRIMLAR RUS OLİGARKLARINI VURMALI”

Maliye bakanı, Rus enerjisini boykot etmek yerine, bir sonraki G7 yaptırımlarının Rusya Başkanı Vladimir Putin döneminde zenginleşen oligarkları vurması gerektiğini söyledi. Lindner, “Putin'den çıkar sağlayan ve Rus halkının servetini yolsuzluk yoluyla da çalanlar, batı demokrasilerimizde refahlarının tadını çıkaramazlar” dedi.

Lindner, bir kaç gün önce yaptığı açıklamada da Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle batma riski ile karşı karşıya olan şirketlere destek sağlanabileceğinin sinyalini vermişti. 

BAZI ŞİRKETLER MOTORİN SATIŞLARINI DURDURDU

Öte yandan Rusya’dan petrol ithalatına yasak olasılığı nedeniyle Almanya’da bp ve Shell gibi büyük petrol şirketleri motorin satışlarını durdurdular. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler