1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya Rusya yerine Katar’dan gaz alacak

Almanya Rusya yerine Katar’dan gaz alacak

Rusya’ya doğal gaz bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Almanya, uzun vadeli doğal gaz kontratı için Katar ile görüşüyor.

Almanya Rusya yerine Katar’dan gaz alacak

Enerji Günlüğü - Almanya, Katar ile uzun vadeli doğal gaz alım sözleşmesi için müzakerelere başladı. Bunun için Almanya 2 yeni LNG terminali kuracak.

Almanya, Ukrayna işgali ardından Rusya'ya olan doğal gaz bağımlılığını azaltmak için dünyanın en büyük doğal gaz ihracatçılarından Katar ile görüşüyor. Almanya Enerji Bakanı Robert Habeck 20 Mart 2022 Pazar günü Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el-Sani ile görüştü. Almanya Ekonomi Bakanlığı yaptığı açıklamada, Katar ile uzun vadeli sözleşme için müzakerelerin başladığını belirtti.  

Katar da yaptığı açıklamada, Almanya ile yıllardır müzakereler yapıldığını ancak şu ana kadar somut bir anlaşmaya varılmadığını ifade etti.  

ALMANYA 2 LNG TERMİNALİ KURACAK

Almanya'nın hali hazırda LNG terminali bulunmuyor ve bu nedenle doğrudan LNG alımı gerçekleştirmiyor. Hükümet yakın zamanda 2 terminalin inşasına başlamayı planlıyor. Ancak terminallerin 2026 yılından önce hazır olması beklenmiyor.

Almanya Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ardından uyguladığı yaptırımlar kapsamında Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na işletme ruhsatı verme işlemlerini askıya almıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler