1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya ve Rusya’dan enerjide işbirliği mesajları

Almanya ve Rusya’dan enerjide işbirliği mesajları

Almanya ve Rusya enerji alanında, özellikle de hidrojen üretimi ve ithalatı konusunda işbirliğine açık oldukları mesajlarını verdiler. 

Almanya ve Rusya’dan enerjide işbirliği mesajları

Enerji Günlüğü - Almanya ve Rusya enerji alanında, özellikle de hidrojen üretimi ve ithalatı konusunda işbirliğine açık oldukları mesajlarını verdiler. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Almanya ile enerji alanında her türlü işbirliğine açık olduklarını açıkladı. Kış aylarında ABD’nin Teksas Eyaleti’nde yaşanan enerji arz sıkıntısının rüzgar enerjisinin her türlü hava şartlarında tüm talebi karşılayamayacağını gösterdiğini kaydeden Novak, “Almanya ile hidrojene ortak yatırıma açığız” ifadesini kullandı. 

ALMANYA’DAN ‘NEDEN OLMASIN’ YANITI

Novak’ın bu açıklamalarına Almanya’dan olumlu yanıt geldi. Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, hidrojen ithalatı konusunda uluslararası işbirlikleri aradıklarını belirterek, “Neden Rusya ile de birlikte çalışmayalım?” dedi. 

Altmaier, Rusya’nın Avrupa’nın yeşil enerjiye geçmesinin ekonomisi için oluşturduğu büyük potansiyelin bilincinde olmasını umduklarını da kaydetti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler