1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya hidrojende yüzde 20 pay hedefliyor

Rusya hidrojende yüzde 20 pay hedefliyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, küresel hidrojen pazarında yüzde 20 paya sahip olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Rusya hidrojende yüzde 20 pay hedefliyor

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, küresel hidrojen pazarında yüzde 20 paya sahip olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Rusya’nın enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, hidrojenin oldukça umut vadeden bir alan olduğunu belirterek, “Gelecekte  küresel hidrojen pazarında yüzde 20 pay almayı hedefliyoruz” dedi. 

Hidrojen enerjisi hidrojenin saf halde ayrışmasının bir sonucu olarak moleküllerinde salınan kimyasal bir enerjidir. Bu enerji, çeşitli yöntemlerle ısı ve elektriksel biçimlere dönüştürülerek kullanılabilir. Ayrışma sonucunda su veya su buharı yaydığı için temiz bir enerji kaynağı olarak da tanımlanabilir. Doğada en yaygın element olan hidrojen, elektrik üretiminden mobiliteye, ısıtma ve endüstriyel işlemlere kadar çok çeşitli uygulama potansiyeline sahip. Ancak çevre dostu bir şekilde hidrojen üretilmesi önemli. Yeşil hidrojen, güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik kullanılarak elektroliz yöntemi ile suyun ayrıştırılmasından elde ediliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler