1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rosatom Rusya'nın en büyük adasında hidrojen üretecek

Rosatom Rusya'nın en büyük adasında hidrojen üretecek

Rosatom, Rusya’nın Sakhalin Adası'nda düşük karbonlu hidrojen üretimi için bir kompleks oluşturulması için çalışmalar yürütüyor.

Rosatom Rusya'nın en büyük adasında hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Rosatom, Rusya’nın Sakhalin Adası'nda düşük karbonlu hidrojen üretimi için bir kompleks oluşturulması için çalışmalar yürütüyor.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom bünyesindeki Rusatom Overseas, endüstriyel gaz üreticisi Air Liquide ve Sakhalin bölge hükümeti arasında bir mutabakat zaptı imzalandı. Bu anlaşmayla, Sakhalin bölgesinde düşük karbonlu hidrojen üretiminin organizasyon olasılığını incelemek için iş birliği sağlanacak. İş birliği, Sakhalin Bölgesi’nin 2025 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma hedeflerinin uygulanmasına katkıda bulunacak. 

HİDROJEN ÜRETİM HACMİ 30-100 BİN TON ÖNGÖRÜLÜYOR

Rusatom Overseas Başkanı Evgeny Pakermanov yaptığı açıklamada, gelecekte, Sakhalin Adası'nda düşük karbonlu hidrojen üretimi için bir kompleks oluşturulmasının, Asya-Pasifik bölgesi ülkelerine ihracat için fırsatlar yaratacağını kaydetti. 2021 yılı sonuna kadar projenin teknik ve ekonomik değerlendirmesinin sonuçlarını ve birincil proje belgelerini almayı planladıklarını belirten Pakermanov, “Bu tarihten sonra hidrojen üretiminin hacimleri hakkında en etkili kararı alabileceğiz. Hidrojen üretiminin hacminin 30 bin tondan 100 bin tona kadar olması öngörülüyor” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler