1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Daimler ve Volvo’dan hidrojenli araçlar için işbirliği: Cellcentric

Daimler ve Volvo’dan hidrojenli araçlar için işbirliği: Cellcentric

Ticari araç endüstrisinin iki şirketi Daimler Truck AG ve Volvo Group, Cellcentric adı altında yeni yakıt hücresi ortak girişimi için işbirliğine gidiyor.

Daimler ve Volvo’dan hidrojenli araçlar için işbirliği: Cellcentric

Enerji Günlüğü - Ticari araç endüstrisinin iki şirketi Daimler Truck AG ve Volvo Group, Cellcentric adı altında yeni yakıt hücresi ortak girişimi için işbirliğine gidiyor.

Daimler ve Volvo grubu, Cellcentric projesi ile uzun mesafeli karayolu yük taşımacılığı yapılan elektrikli kamyonlarda, yakıt olarak hidrojenin kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Amaç, elektrikli kamyonlarda çevre dostu karbon-nötr karışımı yakıtın kullanılması ve hidrojen bazlı yakıt hücrelerinin Avrupada’da kullanımının yaygınlaşması.

YAKIT HÜCRESİNDE SERİ ÜRETİME DOĞRU

Cellcentric ile, dünyanın önde gelen yakıt hücresi sistemleri üreticilerinden biri olma hedefiyle hareket eden bu ikili, üretime 2025’de başlamayı planlıyor. Şirket bu amaçla Avrupa’nın en büyük seri üretim yakıt hücresi sistemlerinden birini kurmayı hedefliyor. Cellcentric projesi ile yakıt hücresi sistemleri geliştirilmesi, üretilmesi ve pazara sunulması planlanıyor.

daimler-volvo-ceo.jpgHÜKÜMETLERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Daimler Truck AG İcra Kurulu Başkanı ve Daimler AG İcra Kurulu Üyesi Martin Daum, Hidrojen bazlı yakıt hücresi tahrikli elektrikli kamyonların, geleceğin sıfır CO2 emisyonlu taşımacılığı için kilit bir teknoloji olacağını belirtti. Volvo Group CEO’su Martin Lundstedt ise Paris Antlaşmasına bağlı olarak dünya genelindeki siyasi otoriteleri, hükümetleri ve karar mekanizmalarını hidrojen bazlı yakıt hücresi teknolojisini başarıya ulaştırmak için birlikte hareket etmeye çağırdıklarını söyledi.

HİDROJEN DOLUM TESİSLERİ AĞI ŞART

Daimler Truck AG ve Volvo Group’un da içerisinde yer aldığı Avrupa’nın büyük kamyon üreticileri, 2025 yılına kadar ağır ticari araçlar için yaklaşık 300 yüksek performanslı hidrojen dolum istasyonu ve en geç 2030 yılına kadar Avrupa’da yaklaşık 1.000 hidrojen dolum istasyonu inşa edilmesini talep ediyor. Cellcentric ortak girişimi, karayolu yük taşımacılığının karbon-nötr olması açısından çok büyük öneme sahip olan uzun mesafeli elektrikli kamyonlarda hidrojeni çevreci enerji kaynağı olarak kullanmayı hedefliyor.

YAKIT HÜCRESİNDE SERİ ÜRETİME DOĞRU

Şu anda büyük ölçekli üretim için planlar üzerinde çalışan Cellcentric, 2022 yılında bir üretim noktası açıklamayı planlıyor. Seri üretime giden yolda önemli bir adım olarak, Stuttgart yakınlarında yer alan Esslingen’de ön üretim hazırlıkları sürerken eş zamanlı devam eden prototip üretimi de hızlandırıldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler