1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Michelin hidrojen yakıt hücresi üretimine yoğunlaşacak

Michelin hidrojen yakıt hücresi üretimine yoğunlaşacak

Fransa merkezli araç lastiği üreticisi  Michelin, çalışmalarını çeşitlendirmek ve cirosunu arttırmak amacıyla araçlar için hidrojen yakıt hücresi üretimine yoğunlaşacak.

Michelin hidrojen yakıt hücresi üretimine yoğunlaşacak

Enerji Günlüğü - Fransa merkezli araç lastiği üreticisi  Michelin, çalışmalarını çeşitlendirmek ve cirosunu arttırmak amacıyla araçlar için hidrojen yakıt hücresi üretimine yoğunlaşacak.

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Michelin, geçen yıl 20,5 milyar euro olan cirosunu 2030 yılına kadar 34 milyar euro seviyesine çıkarmayı hedeflediğini bildirdi. Hidrojen yakıt hücreli otomobillere olan ilginin giderek artacağını öngören Michelin, bu hedefe ulaşmak için faaliyetlerini hidrojen enerjisi ve medikal cihazlar alanlarına yaymayı planladığını ifade etti. 

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK HİDROJEN SİSTEMLERİ FABRİKASINI KURACAK

Michelin, araba parçaları üreticisi Faurecia SA ile ortak girişimi olan Symbio ile Avrupa'nın en büyük hidrojen sistemleri fabrikasını kurmayı planlıyor. Michelin’in hidrojen ekosistemi direktörü Valerie Bouillon-Delporte'ye göre, Doğu Fransa'daki Saint-Fons tesisi, Stellantis NV tarafından üretilen yeni bir kargo kamyoneti serisi için yakıt hücreleri tedarik edecek. 

Araçlar için hidrojen enerjisi sistemleri üretimi alanından 2025 yılında 200 milyon euro gelir elde etmeyi bekleyen Michelin, 2030 sonuna kadar bu geliri 1,5 milyar euro seviyesine çıkaracak. Michelin ayrıca, 3D metal priting ve medikal cihazlar gibi yeni alanlarda da hızlı büyüme hedefliyor.

 

İlgili Haberler