1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Faurecia, araçlar için yeni nesil hidrojen tankları üretecek

Faurecia, araçlar için yeni nesil hidrojen tankları üretecek

Fransız Faurecia, AB’den aldığı 213 milyon euro destekle 2024 yılından itibaren Fransa’da yılda 100.000 adetten fazla yeni nesil hidrojen tankları üretecek.

Faurecia, araçlar için yeni nesil hidrojen tankları üretecek

Enerji Günlüğü - Fransız otomotiv parça üreticisi Faurecia, hidrojen yakıtlı araçlar için yeni nesil hidrojen tankları geliştirme projesi için AB'den 213 milyon euro aldı.

Avrupa Birliği'nin (AB) hidrojenli araç projelerinin önemli bir tedarikçisi olan Fransız Faurecia, hidrojen teknolojisi projesi için AB’nin devlet desteği programından 213 milyon euro aldığını açıkladı. Şirket, bu destek ile 2027 sonuna kadar hem gaz hem de sıvı yeni nesil hidrojen tankları geliştirecek.  

Alman otomobil parçaları şirketi Hella ile birleşmesinden sonra kurulan Forvia grubunun bir parçası olan Faurecia, üretimin 2024 yılında Fransa'nın Bourgogne-Franche-Comté bölgesindeki Allenjoie tesisinde yılda 100.000 adetten fazla üretim hedefiyle başlayacağını belirtti.

AB'nin Hidrojen IPCEI Programı'ndan destek alan diğer şirketler Gaztransport & Technigaz ve McPhy Energy oldu. AB Komisyonu, yenilenebilir enerji kullanılarak hidrojen üretilmesine destek veriyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler