1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis’ten sıfır emisyonlu araç adımı

Stellantis’ten sıfır emisyonlu araç adımı

Araç üreticisi Stellantis’in, Fransız Faurecia ve Michelin’in hidrojen tabanlı araçlar için yakıt ünitesi üreten ortak girişimleri Symbio’da hatırı sayılır bir pay alacağı açıklandı. 

Stellantis’ten sıfır emisyonlu araç adımı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, mobilite endüstrisi için yakıt hücresi teknolojileri üreten Fransız Symbio'dan hisse satın almayı planlıyor.

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, sıfır emisyonlu hidrojen mobilitesinde lider olan Symbio'da önemli bir hisse satın alması için hissedarlar Faurecia ve Michelin ile özel müzakereler yürüttüğünü açıkladı. 

“SYMBİO HİDROJEN PLANLARIMIZLA MÜKEMMEL EŞLEŞİYOR”

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, Symbio'nun teknik yol haritasının Stellantis'in Avrupa ve ABD'deki hidrojen planlarıyla mükemmel bir şekilde eşleştiğini belirtti. Tavares, “Bu hamle, müşterilerimize geleneksel elektrikli araçların ötesinde düşük emisyonlu ürünler sunma hızımızı artıracaktır” dedi.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, geçen yılın sonlarında hidrojen tabanlı ortaboy kamyonet modelini piyasaya sürmüştü. Şirket hidrojen tabanlı araç portföyünü genişleterek büyük kamyonetleri 2024’te Avrupa’da, 2025’te ABD’de piyasaya sürmeyi planlarken, ağır yük kamyonları için de imkanların değerlendirildiğini açıkladı.

İlgili Haberler