1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis sıfır emisyon hedefini açıkladı

Stellantis sıfır emisyon hedefini açıkladı

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, sıfır emisyon hedefi kapsamında 2030’a kadar içten yanmalı motora sahip binek otomobil üretimini tamamen durduracak.

Stellantis sıfır emisyon hedefini açıkladı

Enerji Günlüğü - Otomotiv şirketi Stellantis, sıfır karbon hedefine 2038 yılında ulaşmayı planlıyor.

Dare Forward 2030 isimli yeni yol haritasını açıklayan dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Stellantis, 2038 yılında dünyadan karbon ayak izini tamamen silmeyi hedefliyor.

Bu hedefine ulaşabilmek için elektrifikasyon sürecine yoğunlaşacak olan şirket, 2030 yılına kadar 75 farklı elektrikli model geliştirecek. Elektrikli araç satışını da yılda 5 milyon adede ulaştırmayı planlayan Stellantis’in çatısı altında birleşen 10'dan fazla marka ve Avrupa'da satış yapan her marka, 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli olacak. 

ABD’DE HEDEF 2030’A KADAR %50 EV

Stellantis'in Amerika'daki üretimlerinin yüzde 50'si de 2030 yılında tamamen elektrikli hale gelecek. Bu kapsamda Stellantis bünyesine çalışmalar yürüten SUV araç üreticisi Jeep, ilk tam elektrikli modelini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, bu crossover aracın 2023'ün başında küresel lansman yapacağı ve tüketicilerle buluşmaya başlayacağı ifade edildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler