1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Stellantis rekor emisyon cezası ödeyecek

Stellantis rekor emisyon cezası ödeyecek

Hollanda merkezli otomotiv şirketi Stellantis, bazı dizel motorlu araçlarında gerçek dizel emisyon rakamlarını gizlediği için ABD’de 300 milyon dolar ceza ödeyecek.

Stellantis rekor emisyon cezası ödeyecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis, Jeep ve Ram marka dizel araçlarının neden olduğu emisyon miktarını gizlediği için 300 milyon dolar ceza ödeyecek.

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis dizel motorlarının yarattığı kirliliğin gerçek boyutunu gizlediğine dair ABD Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma sonrasında suçlamaları kabul etti. Citroën, DS, Fiat ve Peugeot dev otomobil markalarının çatı şirketi olan Stellantis’in 300 milyon dolar ceza ödeyeceği bildirildi. 

Dava dosyasına göre, Jeep ve Ram markaları için üretilen 100 bin aracın emisyon rakamının doğru olmadığı tespit edildi. Bu araçların, 2014 ila 2016 yılları arasında satışa çıkarıldığı aktarıldı.

3 ÇALIŞAN YARGILANACAK

Bu cezaya ek olarak Stellantis’e bağlı markalar 3 yıl boyunca ABD Adalet Bakanlığına Temiz Hava Yasası uygunluk raporları sunacağı bildirildi. Ek olarak üç çalışanın suçlamalar nedeniyle yargılanacağı aktarıldı. Bu kişilerin henüz kimlikleri açıklanmadı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler