1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis, Avrupa’da EV üretimini ekonomik bulmadı

Stellantis, Avrupa’da EV üretimini ekonomik bulmadı

Araba üreticisi Stellantis, elektrikli araç (EV) üretimi için Avrupa yerine daha düşük maliyetli Hindistan gibi pazarları değerlendiriyor.

Stellantis, Avrupa’da EV üretimini ekonomik bulmadı

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, Avrupa’da düşük maliyetli elektrikli araç üretemeyeceği sonucuna vardı.

Fransız Groupe PSA ile İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles şirketlerinin birleşmesiyle kurulan araç üreticisi Stellantis yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre, mevcut durumda Avrupa’da düşük maliyetli elektrikli araç üretemeyeceği sonucuna vardı ve Hindistan gibi pazarlarda daha düşük maliyetli imalat yapmayı değerlendiriyor. Eğer düşük maliyetli tedarik tabanıyla Hindistan, şirketin kalite ve maliyet beklentilerini 2023’e kadar karşılayabilirse, burada üretilecek elektrikli araçların diğer pazarlara ihraç edilmesinin kapısını açacağı belirtiliyor.

AVRUPA YATIRIM AĞINI YENİDEN YAPILANDIRACAK

Stellantis ayrıca, Temmuz 2023’te Avrupa dağıtım ağını, Avusturya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda’dan başlayarak yeniden yapılandırmayı planlıyor. Şirket yönetimi, yeni dağıtım şemasını daha sonra tüm Avrupa’da uygulamaya başlayacaklarını belirtti. Masrafları azaltmak ve elektrikli araçlara geçiş için yatırımları desteklemek amacıyla Stellantis geçen sene, mevcut 14 markasının tümü için Avrupa’daki satış ve hizmet kontratlarının Temmuz 2023’te sonlanacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler