1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Stellantis elektrikli araç satışlarını üç kat arttıracak

Stellantis elektrikli araç satışlarını üç kat arttıracak

Otomotiv sektöründe Fransız, İtalyan ve Amerikan ortaklığıyla kurulan Stellantis, bu yıl elektrikli araç satışlarını üç kat arttırmayı planlıyor.

Stellantis elektrikli araç satışlarını üç kat arttıracak

Enerji Günlüğü - Otomotiv sektöründe Fransız, İtalyan ve Amerikan ortaklığıyla kurulan Stellantis, bu yıl elektrikli araç satışlarını üç kat arttırmayı planlıyor.

Fransa merkezli Groupe PSA ve İtalyan-Amerikan otomotiv şirketi Fiat Chrysler Automobiles’ın Ocak ayındaki birleşmesiyle kurulan Stellantis, 2021’de elektrikli araç satışlarını üç katına çıkararak 400 bin araca ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Şirket 2020 yılında 139 bin elektrikli araç satışı gerçekleştirdi.

Hâlihazırda dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olan şirket, yaklaşık bir ay önce 2025’e kadar Avrupa’da piyasaya sürülecek tüm modellerinin tamamen elektrikli veya hibrit versiyonlarını müşterilerine sunacağını açıklamıştı.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verilerine göre, Stellantis 2021 yılının ilk iki ayında en çok satış gerçekleştiren üretici oldu. Avrupa'daki 30 ülkede toplamda 480.88 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı ile zirveye çıkarak birinciliği Volkswagen’in elinden aldı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler