1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Stellantis, Samsung ortaklığıyla yeni batarya tesisi kuracak 

Stellantis, Samsung ortaklığıyla yeni batarya tesisi kuracak 

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, Samsung SDI ile yıllık 23 gigawatt saat üretim kapasiteli bir tesis kuracak.

Stellantis, Samsung ortaklığıyla yeni batarya tesisi kuracak 

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, Samsung SDI ile yıllık 23 gigawatt saat üretim kapasiteli bir tesis kuracak.

Stellantis, yeni bir batarya tesisi için bir ortak girişim anlaşmasına imza attı. Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung SDI ile ortak girişim ile kurulacak yeni tesis, yıllık 23 gigawatt saat üretim kapasitesine sahip olacak ve kapasite 40 gigawatt saate kadar artırılabilecek. Tesisin 2025'te faaliyete geçmesi hedefleniyor.

ABD SATIŞLARININ %40'ININ ELEKTRİKLİ OLMASI HEDEFLENİYOR

Stellantis, 2030 yılına kadar ABD’deki satışların %40’ının elektrikli araçlardan oluşması hedefliyor. Yeni tesis, Stellantis bünyesindeki markalara ait şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli araçlar dahil yeni nesil elektrikli araçlarda kullanılmak üzere ABD, Kanada ve Meksika’daki Stellantis montaj tesislerine batarya tedarik edecek.

Stellantis, 2025 yılına kadar elektrikliye geçiş ve yazılım geliştirmelerine 30 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmayı planlarken, gelirlere kıyasla toplam sermaye harcaması ve Ar-Ge harcaması açısından sektörden yüzde 30 daha verimli olmaya devam etmeyi hedefliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler