1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis ve Samsung SDI, ABD'de ikinci batarya tesisi kuracak

Stellantis ve Samsung SDI, ABD'de ikinci batarya tesisi kuracak

Stellantis ve Samsung SDI ortaklığı, ABD’de elektrikli araçlar için ikinci batarya tesisi kuracak. Tesisin 2027’de üretime başlaması planlanıyor.

Stellantis ve Samsung SDI, ABD'de ikinci batarya tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Stellantis ve Samsung SDI, elektrikli araç bataryaları üretmek için ABD'de 34 GWh kapasiteli ikinci bir tesis kuracaklar. 

Fransız-İtalyan otomobil üreticisi Stellantis ve Güney Koreli batarya üreticisi Samsung SDI, 2027'de üretime başlama hedefiyle elektrikli araç bataryaları üretmek için ABD'de ikinci bir ortak girişim tesisi açmayı planladıklarını açıkladı.

İLK ÜRETİM KAPASİTESİ 34 GWh

Şirketler, yatırım planının hala sonuçlandırılması gerektiğini ve tesisin nerede konuşlanacağının inceleme altında olduğunu belirtti. Tesise ne kadar yatırım yapılacağı ve kaç kişiye istihdam sağlanacağı ise daha sonra açıklanacak. Tesisin ilk üretim kapasitesi 34 GWh olacak.

İLK ORTAK BATARYA TESİSİ İNDİANA EYALETİNE KURULACAK

Mayıs 2022'de Stellantis ve Samsung SDI, 2025'in ilk çeyreğinde Indiana Eyaletinin Kokomo kentinde açılacak olan ilk ortak batarya tesisini kurmak için 2,5 milyar dolardan fazla yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Bu santralin başlangıç kapasitesi 23 GWh olacak ve zamanla 33 GWh'ye yükselecek. Şirketler, Indiana fabrikasının 1.400 kişiyi istihdam edeceğini ve yatırımın kademeli olarak 3,1 milyar dolara çıkabileceğini de belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler