1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Stellantis batarya üretiminde LG ile işbirliği yapacak

Stellantis batarya üretiminde LG ile işbirliği yapacak

Hollanda merkezli otomobil şirketi Stellantis ve LG Energy Solution, ortaklığı ile Kuzey Amerika’da lityum iyon batarya tesisi kuracak.

Stellantis batarya üretiminde LG ile işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli otomobil şirketi Stellantis ve LG Energy Solution, ortaklığı ile Kuzey Amerika’da lityum iyon batarya tesisi kuracak.

Elektrikli yatırımlarına hız veren Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, LG Energy Solutions ile Kuzey Amerika’da batarya hücreleri ve modülleri üretmek için ortak bir girişim oluşturmak üzere mutabakat anlaşması yaptığını duyurdu.

Duyuruya göre 30 milyar euroyu aşacak yatırım planı ile 2024’ün ilk çeyreğinde faaliyete geçirilmesi hedeflenen yeni batarya tesisi yıllık 40 gigawatt saat üretim kapasitesine sahip olacak. 

Yeni tesiste üretilen bataryalar, Stellantis bünyesindeki markalara ait şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli araç dışında yeni nesil elektrikli araçlarda da kullanılmak üzere ABD, Kanada ve Meksika’daki Stellantis montaj tesislerine tedarik edilecek. 

Stellantis CEO’su Carlos Tavares yaptığı açıklamada, bu stratejik projenin 2030 yılına kadar minimum 260 gigawattsaat kapasiteye ulaşmalarına yardımcı olacağını kaydetti. Şirket, 2030 yılına kadar ABD satışlarının yüzde 40’ından fazlasının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler