1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis’ten Kanada’da ek elektrikli araç yatırımı

Stellantis’ten Kanada’da ek elektrikli araç yatırımı

Hollanda merkezli otomotiv şirketi Stellantis, BMW ve Mercedes- Benz'den “Share Now” unvanlı araç paylaşım işkolunu satın aldı. 

Stellantis’ten Kanada’da ek elektrikli araç yatırımı

Enerji Günlüğü - Stellantis, elektrikli araç üretimini artırmak için Kanada'daki iki fabrikasına toplam 2,8 milyar dolar ek yatırım yapacak.

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, Kanada’daki Windsor ve Brampton, Ontario tesislerinde elektrikli araç üretimini artırmak için toplam 2,8 milyar dolar ek yatırım yapacağını açıkladı. 410 milyon dolarının Kanada hükümetinin, 400 milyon dolarınınsa Ontario eyaletinin desteğiyle gerçekleşecek yatırım; Stellantis'in elektrikli araçlara ve yazılım geliştirmeye ayıracağını duyurduğu 35,5 milyar dolarlık bütçenin içinde yer alıyor.

ALMAN ARAÇ PAYLAŞIM ŞİRKETİNİ SATIN ALDI

Araç üreticisi ayrıca Alman otomobil üreticileri BMW ve Mercedes'in ittifakı ile faaliyet gösteren araç paylaşım uygulaması Share Now’ı satın alma konusunda anlaşmaya vardı. 

Anlaşmanın büyüklüğünün 100 milyon euro olduğu kaydediliyor. Stellantis, anlaşma ile mevcut 2 bin 500 araçlık araç paylaşım filosuna 14 büyük Avrupa şehri ve 10 bin araç ekleyerek 3.4 milyondan fazla müşteri kazanmayı hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler