1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya Japonya’ya hidrojen sağlayacak

Rusya Japonya’ya hidrojen sağlayacak

Rusya ve Japonya, 2020-2021’de Rusya’dan Japonya’ya hidrojen ihraç etmek için ortak bir fizibilite çalışması yürütecekler. 

Rusya Japonya’ya hidrojen sağlayacak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Japonya, 2020-2021’de Rusya’dan Japonya’ya hidrojen ihraç etmek için ortak bir fizibilite çalışması yürütecekler. 

Rusya ve Japonya hidrojen arzında işbirliği yapacak. Rus devlet nükleer şirketi Rosatom'un bağlı ortaklığı Rusatom Overseas ve Japonya’nın Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na bağlı Doğal Kaynaklar ve Enerji Ajansı, 2020-2021’de Rusya’dan Japonya’ya hidrojen ihraç etmek için ortak bir fizibilite çalışması yürütme konusunda anlaşma imzaladı. Pilot ihracat projesi, elektroliz kullanarak Japonya pazarı için hidrojen üretimini öngörüyor.

Rusatom Overseas pazarlama ve iş geliştirme başkan yardımcısı Anton Moskvin, “Bugün Japonya, hidrojen ekonomisini geliştirmede küresel liderlerden biri. Hidrojen aslında elektrik üretiminden mobiliteye, ısıtma ve endüstriyel işlemlere kadar çok çeşitli uygulama potansiyeline sahip. Ancak çevre dostu bir şekilde hidrojen üretilmesi önemli. Rosatom, küresel hidrojen tedarik zinciri geliştirme potansiyelini araştırmak için Japonya ile işbirliği çerçevesinde temiz enerji üretiminde, ekipman imalatında ve uluslararası projelerin uygulanmasında uzmanlığını sunmaktan mutluluk duyuyor” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler