1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya’da Biblis NGS’nin ilk soğutma kulesi yıkıldı

Almanya’da Biblis NGS’nin ilk soğutma kulesi yıkıldı

Almanya'daki Biblis Nükleer Santrali’nde 80 metre yüksekliğindeki dört soğutma kulesinden ilki yıkıldı.

Almanya’da Biblis NGS’nin ilk soğutma kulesi yıkıldı

Enerji Günlüğü - Almanya'daki Biblis Nükleer Santrali’nde 80 metre yüksekliğindeki dört soğutma kulesinden ilki yıkıldı. 

Alman enerji şirketi RWE, Almanya'daki Biblis Nükleer Santrali’nde 80 metre yüksekliğindeki dört soğutma kulesinden ilki yıkıldığını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, Biblis A reaktöründe yıkılacak iki kuleden ilki olan soğutma kulesi, uzmanların beton kabuğunda yarıklar açarak ve destekleri kontrollü bir şekilde çökecek şekilde kaldırarak yapıyı zayıflatması üzerine 2 Şubat 2023 tarihinde yıkıldı. RWE, yıkım esnasında çevredeki binaların ve yüksek gerilim hatlarının etkilenmediğini belirtti.

A ünitesinin ikinci soğutma kulesinin kontrollü olarak bu ayın ikinci yarısında yıkılması planlanırken, B ünitesinin iki kulesinin 2024'te yıkılması planlanıyor. RWE, kule başına yaklaşık 15.000 ton konvansiyonel inşaat atığının oluşacağını ve bu atıkların geri dönüştürülebileceğini kaydetti.

İki üniteli nükleer santral, Japonya'nın Fukushima Daiichi Nükleer Santrali’nde meydana gelen kazaya cevaben Mart 2011'de kapatılmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler