1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya’dan Tesla’ya finansman desteği sinyali

Almanya’dan Tesla’ya finansman desteği sinyali

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Tesla’nın Berlin’de kurmakta olduğu batarya fabrikası için Almanya’dan kayda değer bir destek almayı öngörebileceğini açıkladı. 

Almanya’dan Tesla’ya finansman desteği sinyali

Enerji Günlüğü - Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Tesla’nın Berlin’de kurmakta olduğu batarya fabrikası için Almanya’dan kayda değer bir destek almayı öngörebileceğini açıkladı. 

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla’nın yaptığı yatırım için Berlin Eyaleti’nin kayda değer bir fonlama sağlayabileceğini söyledi. Öte yandan Almanya Enerji ve Su Sanayileri Birliği Başkanı Hildegard Muller de Tesla’nın kuracağı Gigafactory'nin 10 bin kadar istihdam yaratabileceğini vurguladı.

MUSK FABRİKAYI DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ YAPMAYI İSTİYOR

Tesla CEO'su Elon Musk da bir açıklama yaparak, Şirket'in Berlin'de kurmakta olduğu fabrikayı dünyanın en büyük batarya fabrikası haline getirme niyetinde olduğunu söyledi. Avrupa pazarında büyüme niyetinde olduklarını tekrarlayan Musk, Tesla'nın Berlin'de inşaasını devam ettirdiği Gigafactory'nin önemini bir kez daha belirtti. 

Tesla, Berlin’de inşa etmeye başladığı dördüncü Gigafactory'sinde Avrupa pazarı için üretimini gerçekleştirecek. Önümüzdeki yılın ortalarında üretime başlaması planlanan fabrika, yılda 500 bin araçlık üretim kapasitesine sahip olacak. Proje, kendi elektrikliye geçiş süreçlerini başlatan Almanya merkezli otomobil şirketleri Volkswagen, BMW ve Daimler'in arka bahçesinde gerçekleşeceği için de ayrıca önem arz ediyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler