1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’nın gazı kesilirse gaz fiyatı 200 euro/MWh’e yükselir 

Almanya’nın gazı kesilirse gaz fiyatı 200 euro/MWh’e yükselir 

Goldman Sachs, Almanya’nın gazı kesilirse, Avrupa gösterge doğalgaz fiyatı 200 euro/MWh seviyesine yükselebileceği uyarısında bulundu.

Almanya’nın gazı kesilirse gaz fiyatı 200 euro/MWh’e yükselir 

Enerji Günlüğü - Almanya'ya Rus gazı akışının kesilmesi halinde Avrupa gaz fiyatlarının bu yaz megavat saat başına 200 euronun üzerine çıkaracağı tahmin ediliyor.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom’un dün ödemelerini ruble ile yapmayı reddeden Polonya ve Bulgaristan'a doğal gaz tedarikini durdurduğunu açıklamasının ardından Avrupa'da doğal gaz fiyatları, %24 yükselişle megavatsaat başına 127,5 avro oldu. Böylece doğal gaz fiyatlarında nisan başından bu yana en yüksek seviye görüldü. Ancak daha sonra gerileyerek 102 euro/MWh seviyesine geldi.

ABD yatırım bankası Goldman Sachs analisti Samantha Dart, “Almanya'ya Rus akışının tamamen kesilmesi, Avrupa gaz fiyatlarını bu yaz potansiyel olarak megavat saat başına 200 avronun üzerine çıkaracağını” açıkladı.

BAZI AVRUPALI ALICILAR RUBLE HESABI AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Doğal gaz fiyatlarındaki gerilemede Avrupalı alıcıların AB'nin uygulamaya koyduğu yaptırımları ihlal etmeden Rusya'dan doğal gaz almak ve ödemeyi Rusya'nın istediği gibi ruble cinsinden gerçekleştirmek için yollar bulacaklarına inanç etkili oldu.  

İtalyan enerji şirketi Eni SpA'nın Rusya'ya ödeme için Gazprombank'ta hesap açmaya hazırlandığı, 4 Avrupalı alıcının ruble cinsinden ödeme yaptıkları ve 10 alıcının Gazprombank'ta hesap açıkları haberleri doğal gaz fiyatındaki aşağı harekete destek veriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler