1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Altunyaldız: Türkiye’nin ‘enerji hub’ı olması için stratejik eylemleri hayata geçirdik

Altunyaldız: Türkiye’nin ‘enerji hub’ı olması için stratejik eylemleri hayata geçirdik

TBMM Enerji Komisyonu başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye olarak küresel enerjide yeni oyunun kurallarını yazanlardan olmaya kararlı olduklarını söyledi.

Altunyaldız: Türkiye’nin ‘enerji hub’ı olması için stratejik eylemleri hayata geçirdik

Enerji Günlüğü - TBMM Enerji Komisyonu başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin bir “enerji hub’ı” olması için stratejik ve sürdürülebilir eylemleri hayata geçirdiklerini söyledi. 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (Elder) 14. Sektör Toplantısı’nda konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin bir “enerji hub’ı” olması için küresel rekabetçilik arenasında kolaylaştırıcı, öngörülebilir, stratejik ve sürdürülebilir eylemleri hayata geçirdiklerini söyledi. 

Küresel enerjideki paradigma değişimiyle beraber tüm dünyada yeni bir sayfa açıldığını belirten Altunyaldız, Türkiye’nin yeni dönemde enerjide, üretim, tedarik, iletim ve dağıtım  alanlarının tamamında bölgesel ve küresel en önemli aktörlerden birisi olacağını kaydetti. Altunyaldız, “Bu zorlu süreç aslında şimdiye kadarki oyunun baştan yazılmasını gerektiriyor. Biz Türkiye olarak, büyük enerji ailesi olarak bu yeni oyunun kurallarını yazanlardan, oyunu en iyi oynayanlardan olmaya kararlıyız” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler