1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Anel Elektrik BAE’de yerel ortaklı yeni şirket kurdu

Anel Elektrik BAE’de yerel ortaklı yeni şirket kurdu

Anel Elektrik, BAE’de kamu ihalelerine girebilmek için Anel Consultancy & Engineering LLC unvanlı, yerel ortaklı yeni bir şirket kurdu.

Anel Elektrik BAE’de yerel ortaklı yeni şirket kurdu

Enerji Günlüğü - Anel Elektrik, BAE’de kamu ihalelerine girebilmek için Anel Consultancy & Engineering LLC unvanlı, yerel ortaklı yeni bir şirket kurdu.

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret AŞ [ANELE], Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Anel Consultancy & Engineering LLC unvanlı yeni bir şirket kurdu ve yeni şirket, ticari lisans belgesini aldı. 

Anel Elektrik, BAE’de daha önce %100 bağlı ortaklığı olarak Anel Emirates General Contracting Sole Proprietorship LLC unvanlı bir şirket kurmuş; ancak Anel Emirates, BAE devlet petrol şirketi Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) ve Abu Dhabi Ports tarafından ihale edilen işlere, yerli ortağı bulunmadığı için teklif veremiyordu. 

ADNOC ve Abu Dhabi Ports, sadece yerel ortaklı şirketlere ön yeterlilik veriyor. Bu amaçla Anel Emirates, Hamid Mohamed Abdulraheem Alshaer Al Marzooqi adlı BAE vatandaşı ile ortaklaşa, Anel Consultancy & Engineering LLC unvanlı yeni bir şirket kurdu. 

Hakim ortağı Anel Emirates olan yeni şirkette her türlü yönetimi Anel Emirates üstleniyor. Anel Consultancy’nin %49’u Anel Emirates’e; %51’i ise Hamid Mohamed Abdulraheem Alshaer Al Marzooqi’ye ait. Ancak kar dağıtımında Anel Emirates %80 pay alacak; Hamid Mohamed Abdulraheem Alshaer Al Marzooqi ise %20 oranında kar payı alacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler