1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ankara’da 100 MW’lık Büyükkışla Depolamalı RES kurulacak

Ankara’da 100 MW’lık Büyükkışla Depolamalı RES kurulacak

Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik, yaklaşık 1,3 milyar lira yatırımla Ankara’da 100 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kuracak.

Ankara’da 100 MW’lık Büyükkışla Depolamalı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde 100 MW kapasiteli Büyükkışla Rüzgar Enerji Santrali ve elektrik depolama tesisi kurulacak. 

Ankara İli, Şereflikoçhisar İlçesi Küçükdamlacık, Büyükkışla ve Odunboğazı Mahalleleri mevkiinde Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından 99,9 MW kurulu gücünde Büyükkışla Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 99,9 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 1,3 milyar lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan Büyükkışla RES’te toplam 21 adet rüzgar türbini kullanılacak. Elektrik Depolama Tesisi’nin de yer aldığı projede Enerji santralinde üretilecek elektrik enerjisinin 99,9 MWh/99,9 MWe kurulu gücündeki Elektrik Depolama Tesisinde depolanması planlanıyor.  

Proje kapsamında yılda 350.049.600 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi yeni tesis edilecek olan 154 kV enerji iletim hattı ile Bala-1 GES TM’ye yapılacak bağlantı ile ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler