1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ankara’da lityum iyon pil fabrikası kurulacak

Ankara’da lityum iyon pil fabrikası kurulacak

Pomega Enerji, 810 milyon TL yatırımla Ankara’da  lityum iyon pil fabrikası kuracak. Fabrikada yılda 2.400.000 adet pil üretilecek.

Ankara’da lityum iyon pil fabrikası kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Polatlı ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde lityum iyon pil fabrikası kurulacak. Tesiste yılda 2.400.000 adet pil üretilecek.

Lityum iyon piller, taşınabilir elektrik ve elektronik cihazlara artan talebin yanı sıra enerji depolama sistemlerine olan gereksinimin ve elektrikli araçların taşıma sektöründeki öneminin artmasıyla gün geçtikçe daha önemli hale geliyor. Türkiye’de yeni bir lityum iyon pil üretim tesisi kurulması planlanıyor. Kontrolmatik AŞ’nin iştiraki olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri AŞ, Ankara İli, Polatlı İlçesi, Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde “LiFePO4 (LFP) ve Diğer Çevreci Teknolojiler İle Lityum-İyon Pil Üretimi Projesi” yatırımı planlıyor. Şirket kuracağı tesis için 810 milyon TL yatırım yapacak. 

Lityum-İyon Pil Üretim Tesisinin ekonomik ömrü minimum 40 yıl olarak öngörülüyor. Tesiste kullanılacak hammaddelerin bir kısmı ithal edilecek bir kısmı ise yerli üretimden tedarik edilecek.

ÜRETİLEN PİLLER ARA ÜRÜN ŞEKLİNDE DE SATILABİLECEK

Proje kapsamında 97 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulacak tesiste yılda 2.400.000 adet lityum-iyon pil (LFP batarya hücresi (100 Ah 3,2 V)) üretimi planlanıyor. Üretilen piller hücre şeklinde satışa sunulabilecek olup araç aküsü, konteyner tipi depolama sistemi, akü oda sistemleri vb. gibi, pil hücrelerinin birleştirilmesi ile oluşturulan nihai ürün kalemleri olarak da satışa sunulacak. Ayrıca talep olması durumunda batarya paketi ve raf tipi depolama sistemi gibi ara ürün şeklinde de satışa sunulabilecek.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler