1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Kontrolmatik Enwair’in %50,1’ini satın aldı

Kontrolmatik Enwair’in %50,1’ini satın aldı

Kontrolmatik AŞ, Enwair Enerji’nin %50,1’ini 6,16 milyon liraya satın aldı.

Kontrolmatik Enwair’in %50,1’ini satın aldı

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik AŞ, batarya teknolojileri üzerinde çalışan Enwair Enerji’nin %50,1’ini 6,16 milyon liraya satın aldı.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ, Enwair Enerji Teknolojileri AŞ’nin %50,1 hissesini 6.164.718 lira bedelle satın aldı. 

Batarya teknolojileri ile ilgili çalışmalar yürüten bir ArGe şirketi olan Enwair AŞ, bataryalar için anot ve katot malzeme teknolojileri geliştiriyor. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını bataryalar üzerine yapmış uzman malzeme mühendisi ve kimyagerlerden oluşan Enwair Enerji Teknolojileri AŞ ekibi; esnek silisyum anotlar, kendi kendini onaran anotlar, lityum zengin katotlar, çeşitli polimer bağlayıcı çözümleri üzerine çalışmalar yürütüyor. 

Enwair bir KOSGEB, bir Tübitak 1501, bir adet de Avrupa birliği Era Net projesi tamamladı. Şirket halen bir adet Tübitak 1501 ve bir adet de Avrupa Birliği Horizon projesi yürütüyor. 3 yeni çalışması patent tescil aşamasında olan Enwair adına tescil edilmiş bir adet PCT ve bir adet de TR patenti bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler