1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kontrolmatik ilk çeyrekte 43,2 milyon lira kar etti

Kontrolmatik ilk çeyrekte 43,2 milyon lira kar etti

Kontrolmatik AŞ, 2022’nin ilk çeyreğinde 43,2 milyon lira kar etti. 

Kontrolmatik ilk çeyrekte 43,2 milyon lira kar etti

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik AŞ, 2022’nin ilk çeyreğinde 43,2 milyon lira kar etti. 

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ, 2022 yılının ilk 3 aylık dönemine ilişkin finansal raporunda, geçen yılın ilk 3 ayına göre %143 artışla, 43.230.582 lira kar elde ettiğini bildirdi. Şirket geçen yılın aynı döneminde, 17.782.523 lira kar açıklamıştı. 

Şirketin dönem hasılatı %106’lık artışla 213.197.320 liraya; satışlarının maliyeti ise %98’lik artışla 158.529.522 liraya yükseldi. 

Kontrolmatik’in finansman gelirlerinde, geçen yılın aynı dönemine göre %85 oranında artış oldu ve finansman gelirleri 1.620.092 lira düzeyine çıktı. Finansman giderleri ise %556 oranında artarak 40.363.020 lira düzeyinde gerçekleşti. 

2022 yılının ilk üç ayını değerlendiren Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, açıklanan finansal sonuçlardan oldukça memnun kaldığını ifade ederek “2022 1. çeyrek faaliyet raporumuza göre 213 milyon TL gelir ve 43,2 milyon TL net kar elde ettik. Satış gelirlerimizi ise geçen yılın aynı dönemine göre 103,5 milyon TL’den 213,2 milyon TL seviyesine yükselttik. Kontrolmatik Teknoloji’nin sürdürülebilir büyümesini devam ettirmesi, bizleri hedeflerimize bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.

Kontrolmatik’in yakın zamanda gerçekleştirdiği yatırımlara da değinen Aslanhan, “Bu yılın başında Ankara Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz lityum iyon batarya hücresi fabrikamız ile sabit, endüstriyel, mobil ve ev tipi enerji depolama sistemleri üreterek sektörün artan yoğun talebine cevap vereceğiz. Pomega Enerji Depolama Teknolojileri olarak fabrika kurulum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz.  Hedefimiz yılsonuna kadar kurulum çalışmalarının tamamlanması ve ilk üretimlerin başlatılması” diye konuştu.

ENERJİ DEPOLAMA LİSANSI ALAN İLK ŞİRKET
Kontrolmatik'in bağlı ortaklıklarından olan Progresiva Enerji’den de bahseden Aslanhan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Küresel iklim değişikliği sorunu nedeniyle günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi de enerji. Biz Kontrolmatik olarak bu sorunun üzerinde önemle duruyor ve karbon-nötr bir gelecek için sürdürülebilir çözümleri araştırıyoruz. Bununla alakalı da Türkiye’de 250 MW / 1.000 MWh kapasiteli ilk enerji depolama lisansını aldık. Yurt içi ve yurt dışında toptan ve perakende elektrik satış faaliyeti yürütecek olan Progresiva Enerji yatırımlarıyla daha stabil ve güvenli bir enerji altyapısı sağlayacağız. Kontrolmatik olarak şebeke ölçekli enerji depolama tesislerimiz ile enerjiyi depolayıp dağıtarak daha istikrarlı ve sürdürülebilir bir şebekenin oluşturulmasına katkı sağlayacağız. Aynı zamanda sistemimiz donanım, yazılım, kurulum ve hizmeti tek bir entegre sistemde birleştirecek. Yaşam döngüsü maliyetlerinin önüne geçerek enerji yatırımlarımızla ulusal altyapı ve yeni santral yatırımları için güvenilir ve yeşil altyapı sağlayacağız”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler