1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya Eymir merasına GES projesi tepki çekti

Antalya Eymir merasına GES projesi tepki çekti

Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Türkiye'nin en verimli meralarından biri kabul edilen Eymir merasına güneş enerji santrali kurma projesine Antalyalılar'dan tepki var.

Antalya Eymir merasına GES projesi tepki çekti

Enerji Günlüğü - Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Türkiye'nin en verimli meralarından biri kabul edilen Eymir merasına güneş enerji santrali kurma projesine Antalyalılar'dan tepki var. 

DÜNYA gazetesinden Fikri Cinokur’un haberine göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyımı tarafından yönetilen Boydak Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş'ye bağlı Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş, Antalya'nın Elmalı ilçesinde Türkiye'nin en verimli merası Eymir'de güneş enerji santralı kurmak isterken, Antalyalılar GES kurulmasına tepki gösteriyor.

Yaklaşık 5 bin dönüm büyüklüğündeki Eymir ovasında kurulması planlanan 23,4 MWe gücünde güneş enerji santrali için Şirketin Elmalı ilçesinde 7 Mayıs 2020 tarihinde yapacağı projenin Çevre Etki Değerlendirme Toplantısı ise gerçekleşmedi.

MERA VE TARIM ALANLARININ YOK EDİLMESİ GELECEĞİMİZİ YOK EDER

İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı yaptığı açıklamada, Elmalı’nın tarihin her döneminde tarım ve hayvancılık merkezi iken son yıllarda bu özelliğini yanlış politikalar nedeniyle kaybettiğine dikkat çekerek, ''Değerli ormanlar taş ocaklarına feda edildi. Mera ve tarım alanlarının da yok edilmesi geleceğimizi yok eder. Elmalı ovası dört bir yanıyla dağ ve yamaç alanlarla çevrili. Bu yamaçların 3/4 verimsiz ve çorak. Neden taş ocağı ve GES'ler için bu alanlar kullanılmaz da ormanlar, mera ve tarım alanlarına göz dikilir? Çünkü yolu, suyu, elektriği hazır da ondan... Mevcut yasalara göre GES'ler mutlak tarım arazileri, Özel ürün arazileri, Dikili tarım arazileri, Sulu tarım arazileri, Çevre arazilerde tarımsal kullanım bütünlüğünü bozan alanlara kurulamaz’' değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler