1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Antalya OSB’de enerji verimli motorlara dönüş

Antalya OSB’de enerji verimli motorlara dönüş

Enerji verimli motorları teşvik eden proje kapsamında Antalya OSB’deki 6 firmanın 49 adet eski elektrik motoru, yeni ve enerji verimli motorlarla değiştirildi.

Antalya OSB’de enerji verimli motorlara dönüş

Enerji Günlüğü - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan “Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi (TEVMOT) Projesi” sona erdi. Sincan ASO 1, Ankara OSB, Adana Hacı Sabancı OSB, İzmir Kemalpaşa OSB, Gebze OSB, Antalya OSB, Uşak OSB ve Bursa OSB olarak 7 pilot OSB’de uygulanan proje, söz konusu 7 OSB’de faaliyet gösteren 100 seçilmiş KOBİ’de, Haziran 2020 tarihinde başlamıştı.

ANTALYA OSB’DE MOTOR DEĞİŞİMİ

Türkiye’de enerji giderlerinin düşürülmesi için en etkili yöntemlerin başında gösterilen verimlilik konusundaki en önemli çalışmalar arasında gösterilen proje kapsamında, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki altı firmada 49 adet motor daha verimli yeni motorlarla değiştirildi. Motor değişimi gerçekleştirilen Antalyalı firmalar, WBT Tarım Ürünleri, Bülbül Akü ve Malzemeleri, Halim Kırtız Gıda, Bülbül Plastik, Arman Teknik Tekstil, Seto Sebze Tohumları Gübre Üretim olarak sıralanıyor.

ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK HEDEFİ

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Karbon ayak izinin tespiti ve karbon salınımının minimuma indirilmesi hepimizin önceliği olmalıdır. Cumhuriyetimizin temel felsefesi tam bağımsızlık üzerine kurulmuştur. Enerji alanında tam bağımsız olmak istiyorsak ülkemizde yerli, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve enerji verimliliğine önem vermeli, konuya bir yaşam biçimi, kent kültürü ve bir ülke değeri olarak bakmalıyız” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler