1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya'daki otellerin elektriği Korkuteli güneşinden

Antalya'daki otellerin elektriği Korkuteli güneşinden

MRH Turizm, 191 milyon TL yatırımla Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 15,946 MWm kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurup işletecek. 

Antalya'daki otellerin elektriği Korkuteli güneşinden

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 210 bin metrekarelik alanda 15,946 MWm kurulu güç kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. 

MRH Turizm Otel İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Antalya İli, Korkuteli İlçesinde kendisine ait alanda kuracağı 6,064 MWm kurulu güç kapasiteli Güneş Enerji Santralinde (GES) kapasite artışı yapmayı planlıyor. Projenin değeri 191 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında Çed Gerekli Değildir kararı verilen 6 hektarlık alanda 6,064 MWm  kurulu gücündeki santralin, 14,76 hektarlık alansal artış yapılarak kurulu gücün de 15,946 MWm’ye çıkarılması planlanıyor. Kurulacak santralde 23.800 adet güneş paneli ve 124 adet invertör kullanılacak. Santralde üretilecek elektrik, trafo ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

 Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler